Luděk Kubát | | Starší žáci

20.4.2024 Žákovská liga - 5. kolo turnaje





     Nová Městská hala se dočkala dalšího vrcholu. Žákovská liga, což je mistrovství ČR starších žáků, u nás 20.4.2024 pokračovala v maratonu turnajů.

     Do turnaje se dostalo jen 25 nejlepších týmů z celé republiky, takže i my jsme se chtěli ukázat v co nejlepším světle. Myslím, že se to povedlo. Trenér a hlavní organizátor celého klání, Aleš Flajšinger, oslovil maminky s prosbou o napečení dobrot, kterými byly poté pohoštěny realizační týmy a zbylo i na diváky. Ve spolupráci s ČUSem (Čilý Újezdský Senior) zajistil obsluhu do sportbaru, zařídil obědy pro zájemce, které maminky hráčů vydávaly a udělal další spoustu neviditelné práce. Pozitivní bylo, že mu nikdo nedal košem a všichni oslovení se aktivně zúčastnili.

     Vše fungovalo i po sportovní stránce. U stolku se pravidelně střídali časoměřiči a zapisovatelé, takže děkuji Katkám, Petře, Kristíně, Tomovi a Martinovi ze perfektní souhru. Boženka Flajšingerová se s bravurou sobě vlastní ujala moderování a stíhala se postarat i o maskota Speedy Popa, kterého tentokrát průběžně plnil Dan Šedivý.

     Ve výčtu osob hodných poděkování jsem určitě na někoho zapomněl, jako třeba na Aleše 😊 takže se jednak omlouvám a jednak děkuji 😊.

     U nás se hrálo už páté kolo a celkově XXII turnaj, takže jsme dle postavení v tabulce tušili, jak asi budou zápasy probíhat.

TJ Sokol Nové Veselí - TJ Sokol Újezd u Brna 18:30 (5:12)
Veselí <P
     Zápas proti TJ Sokol Nové Veselí, proběhl dle očekávání. Byli jsme papírovým favoritem, hrál se první zápas, sil bylo dostatek a co bylo hlavní, kluci si na soupeře věřili. Od první minuty jsme převzali otěže hry. V páté minutě byl stav 6:2 pro nás a do šatny jsme šli za stavu 12:5. V druhé půli začala hrát lavička, a základní sestava měla prostor na šetření sil. Do seznamu střelců se zapsalo 8 hráčů, takže i tady můžeme být spokojení.

Komentář soupeře:
V tomto utkání jsme podali podprůměrný výkon. V utkání jsme udělali 22 technických chyb a zaslouženě jsme jednoznačně prohráli.


TJ Sokol Újezd u Brna - TJ Dukla Praha 17:19 (11:11)
Dukla <P
     V duelu s TJ Dukla Praha, toho času na druhém místě tabulky, jsme favoritem nebyli. Doneslo se ke mě, že kluci se mezi sebou bavili o velikosti nálože, kterou od soupeře dostaneme. Do boje jsme však vstoupili bez bázně a začátek byl z říše snů. Ve čtvrté minutě jsme vedli 3:0. Hosté odpověděli také šňůrou branek a v deváté minutě bylo skóre 3:4. Dukla byla na koni a zanedlouho vedla o 2 dvě branky. Očekávaná dominance se však nekonala. Abychom kluky povzbudili, vzali jsme v jedenácté minutě oddechový čas. Byl to dobrý tah, soupeř vypadl z rytmu a my do konce poločasu vyrovnali na 11:11
     Ve druhé půli jsme pokračovali ve vyrovnaném výkonu a k překvapení nebylo daleko. Šest minut před koncem zápasu jsme stále o branku vedli, když se zbytečně nechal vyloučit David. V té době rozhodčí pískl míč pro nás. Protihráč pokládal balón na zem, ale podle Davida pomalu. Přiskočil, soupeře razantně odstrčil a chtěl rychle rozehrát. Rozhodčí však pro jeho aktivitu neměl pochopení a následovaly dvě minuty za nesportovní chování. Kluky to jednak oslabilo a jednak rozhodilo. Dukla vzápětí vyrovnala a nám odešlo střelecké štěstí. Prohra o dvě branky hodně mrzí, protože celý zápas jsme vedli a až kolaps v závěru nás připravil minimálně o bod.


TJ Sokol Újezd u Brna - HCB Karviná 25:17 (10:6)
Karviná<P
      HCB Karviná ve svém prvním zápase podlehla Dukle o jediný gól, takže to pro nás bylo varováním, že zápas proti nim rozhodně nebude snadný. Ano, snadný nebyl, ale výkon jako proti Dukle hosté nezopakovali. Ujali jsme se vedení a náskok pomalu navyšovali. Moc na tom nezměnil ani oddechový čas, který bral Honza Sokol v desáté minutě. Do poločasu jsme rozdíl ve vedení udrželi, a na přestávku odcházeli o čtyři branky spokojenější.
     Druhý poločas byl kopií to prvního. My navyšovali vedení, hosté se snažili dotahovat, ale nůžky se rozevíraly stále víc a víc. Obě části hry jsme vyhráli o čtyři branky, takže u nás vládla spokojenost.


TJ Loko České Budějovice - TJ Sokol Újezd u Brna 20:15 (9:8)
Budějovice<P
     
TJ Loko České Budějoviceje další lídr celé soutěže. Od úvodního hvizdu bylo navíc vidět, že i síla a počet hráčů na lavičce je pro nás nepříznivý. De facto se opakoval náš zápas proti Karviné, ale s tím, že roli horšího jsme tentokrát hráli my. Kluci už tahali nohy, střely byly nepřesné, ale přesto jsme se drželi na dohled. Ještě tři minuty před koncem bylo skóre 17:15, ale potom jsme odpadli. Soupeř přidal další tři branky a bylo vymalováno.


Svazové přehledy
5 kolo ŽL <P

05.05.2024 TJ Sokol Újezd u Brna - TJ Sokol Kostelec n.H. - HK (muži)

     Od první ligy už nás dělí jen baráž 😊.

21.04.2024 TJ Sokol Újezd u Brna – TJ Sokol II Prostějov (muži)

Bez bubeníků to nebylo ono. Až s jejich příchodem se vše dostalo do normálu 😊

13.4.2024 Turnaj SHC Maloměřice - mladší žáci

2. kolo turnaje JmKSH - stříbrná skupina - mladší žáci