Luděk Kubát | | Minižáci

21.1.2024 Újezdský ledňák 1. ročník házené 6+1 (minižáci)





  Tímto turnajem se pokoušíme nastartovat tradici a la "Bagr cup". Stejně jako "nouze donutila Dalibora housti", nás k prvnímu ročníku turnaje pro minižáky donutila nouze o děti narozené v roce 2012 😊. V soutěži mladších žáků tak hrajeme převážně s minižáky a věkový a výkonnostní rozdíl je znát. Abychom hráče a hráčky konfrontovali s jejich vrstevníky, vznikl nápad na uspořádání Újezdského ledňáka.

  Vznik akce provázely mírné porodní bolesti. Museli jsme měnit termín, neboť původně potvrzená neděle 28.1.24, byla přislíbena více aktivitám. A protože házená potřebovala jen několik halo hodin, museli jsme ustoupit celovíkendovému programu. Ledňák se konal o týden dřív, tedy 21.1.2024. Tato změna se podepsala jednak na účasti pozvaných týmů, jednak na počtu organizátorů. Martin K., který měl být za stolkem, byl v práci. Trenéři Zdeněk a Martin P. byli na dovolené. Kristína měla poslední víkend školení trenérů, ale naštěstí se na chvilku ukázala. S žádostí o pomoc jsem kontaktoval i naše dorostenky. Nejdřív jsem uspěl, ale odjezdem Julči na lyže se situace obrátila. Nakonec mě zachránila Anička K., která byla večer před turnajem na plese a spala asi tři hodiny. Áňo, děkuji. I při této improvizaci jsme dokázali, díky Aldovi s Nikol, zajistit fungování baru. Kolda urychlil dodání medailí, takže v den D bylo vše po organizační stránce zajištěno.

  Turnaj byl původně koncipován pro šest týmů. Kvůli termínové změně se odhlásil Tišnov i SK KP Handball Brno a Majlont se neozval vůbec. Účast potvrdily týmy Sokolnic a Juliánova. Za Újezd byl přihlášen dívčí a chlapecký tým. Po postupném řídnutí startovního pole, nahlásil Julec 2 týmy. Obvolávání okolních celků na poslední chvíli žádnou změnu nepřineslo. Rozlosování tak bylo uděláno pro 5 týmů. Dva dny před Ledňákem část hráčů Juliánova postihla choroba, ze dvou týmů vykrystalizoval jeden a těsně před turnajem se předělávalo rozlosování pro finání počet čtyř týmů. Abychom dodrželi zamluvené hodiny, prodloužil jsem hrací čas na 2x15 minut.

  Protože jsme nikoho nechtěli stresovat, turnaj se odehrál bez počítání skore, ale s oficiálními rozhodčími. Filip Procházka za JmKSH nominoval pány Levíčky, takže autorita mužů v černém byla zajištěna. Oba rozhodčí věděli, že pískají začátečníky a své verdikty tomu citlivě přizpůsobili. Děti tak byly koučovány z lavičky i ze hřiště 😊. Pánové, děkuji.

  Do prvního zápasu proti sobě nasloupily naše děti. Lavičce děvčat šéfovala Katka Odehnalová s částečnou pomocí Kritíny. Anička a já jsme zabrali lavičku u kluků. V zápasech bylo krásně vidět, kdo už za mladší žactvo, byť jen chvilkama, hraje. Herní přehled, náběhy, uvolnění se pro míč, zakončení, tyto atributy kontrastovaly s hrou nováčků, kdy pro ně bylo všechno nové. Co však bylo u všech stejné, byl zápal. Všichni chtěli hrát a byl oříšek dopřát všem zhruba stejnou porci minut. Nejdříve jsme se snažili u týmu kluků (bylo jich 15) promíchat "zkušené" jedince s nováčky, ale to nešlo, protože hráči hráli a elévové nechápavě stáli. Vytvořili jsme tedy tým v týmu podle zkušeností a herní praxe. U začátečníků, což byli věkem mikrožáci, se o házené nedalo mluvit, protože děti běhaly tam, kde byl míč a všechny ho chtěli ukořistit. Některé pokyny byly brány doslova, takže informace, že po brance se rozehrává ze středového kruhu, byla uchopena tak, že v kruhu se tísnily všechny děti 😊. O legraci na turnaji prostě nebyla nouze 😊. Další naše zápasy probíhaly v podobném duchu a než jsme se nadáli, bylo po turnaji. Všechny děti dostaly medaile a věcné dárky. Podle ohlasu přítomných trenérů se akce podařila a začátek tradice tak byl úspěšně nastartován 😊.

Soustředění 2024

    Tradiční soustředění v Novém Veselí probíhalo od 11.8 do 17.8.2024 a bylo určeno pro mladší...

Legata Hustopeče – TJ Sokol Újezd u Brna 25:43 (16:23)

     Tak nám ta nová a přelomová házenkářská sezóna konečně začala...

TJ Sokol Újezd u Brna - TJ Rožnov pod Radhoštěm 27:22 (12:10)

Přepište dějiny!!! Újezd u Brna vybojoval v odvetném barážovém utkání proti Rožnovu pod Radhoštěm, postup do...