Aleš Flajšinger | | Starší žáci

18.2.2024 Žákovská liga - 3. kolo - Ivančice



    V neděli 18. února jsme odehráli v Ivančicích 3 kolo žákovské ligy st. žáků za účasti družstev Slavia Plzeň, Lovci Lovosice, SKP Frýdek Místek a domácích Ivančic.

    V prvním utkání jsme nastoupili proti domácím, kterým vytvořilo publikum vynikající kotel. Kluci totálně zaspali začátek zápasu a odevzdávali soupeři jednu přihrávku za druhou, na což jsem reagoval v 7 minutě timeoutem a důrazně klukům vysvětlil, že takhle naivně bez tlaku na bránu se to hrát nedá. Nicméně poločas skončil 13:5 pro Ivančice.
    Druhý poločas byl lehce lepší, ale soupeř si již dokázal pohlídat komfortní náskok a pohodlně dokráčel pro vítězství 27:20.

    V druhém utkání nás čekal favorit turnaje Frýdek Místek, který každému naložil 10 brankový příděl. V páté minutě jsme prohrávali 8:0 a následoval timeout. Borci začali hrát až ve druhém poločas, ale to manko už se nedalo dohnat a prohra 34:27 byla nakonec milosrdná.

    Třetí utkání nás čekaly Lovosice se kterými jsme drželi krok až do vyloučení Davida, který byl po hrubé chybě rozhodčího vykartován. Od té chvíle se nám totálně rozpadla obrana a nebylo možné se vrátit do psychické pohody. Prohra 25:11 byla hodně krutá. Pozitivní bylo gesto fair play soupeřova trenéra, kdy naše kluky podpořil a jenom potvrdil, že rozhodčí významně ovlivnil vývoj zápasu.

    Čtvrté a poslední utkání nás čekala Slavia Plzeň, která nevyhrála jediné utkání. Kluky jsem před zápasem informoval o důležitosti tohoto utkání, které bylo nutné bezpodmínečně vyhrát.
    Úvodní minuty našim plánům vůbec neodpovídaly. Kluci prohrávali až do 10. minuty rozdílem dvou branek. Potom si vzal hostující trenér oddechový čas a já využil minutku pro rozmluvu k mužstvu ke změně obraného systému na 2:4. Zdravotnice Boženka pokropila chlapce doslova živou vodou. Začal koncert, kdy jsme začali výborně bránit a získávat jeden míč za druhým.
    Výhra 34:19 byla výsledkem zlepšené obranné činnosti a kvalitní systémové hry v útoku. Opět se nám podařilo přivést alespoň 2 cenné body, díky kterým budeme do dalšího kola na 19. místě v ČR.

    Závěrem bych chtěl poděkovat všem rodičů, kteří nás přijeli podpořit.

21.04.2024 TJ Sokol Újezd u Brna – TJ Sokol II Prostějov (muži)

Bez bubeníků to nebylo ono. Až s jejich příchodem se vše dostalo do normálu 😊

13.4.2024 Turnaj SHC Maloměřice - mladší žáci

2. kolo turnaje JmKSH - stříbrná skupina - mladší žáci

14.2024 Legata Hustopeče - TJ Sokol Újezd u Brna (muži)

Střelecké trápení se šťastným koncem.