Pavel Víška | | St. dorky

11.02.2024 TJ Sokol Újezd u Brna - SK Kuřim (st. dorostenky)





TJ Sokol Újezd u Brna - SK Kuřim 29:25 (16:11)

    Jedna vlaštovka jaro nedělá, říká jedno české přísloví, ale to nic nemění na faktu, že zde máme po sérii 9 proher první výhru našich starších dorostenek v této sezóně! A byla to výhra naprosto zasloužená a přesvědčivá a pokud holky dokážou podobný výkon zopakovat i v dalších utkáních, tak se na jaře nebude zdaleka jednat o výhru jedinou a poslední!

    Hledat příčiny a důvody, proč to dnes tak náramně všechno holkám sedlo, není vůbec složité. Až na jednu výjimku se všechny holky vrátily z jarních prázdnin z lyžovaček, takže měly v nohách kvalitní a náročnou vysokohorskou přípravu, v případě Jůlie, Sáry a Báry šlo opravdu až o „koňské dávky“ sjezdového lyžování po celých 5 dnů v řadě spojených i s následným kvalitním Apres-ski odpočinkem 😊. Sestava byla pravda nepočetná, náš „womanschaft“ tvořilo celkem „jen“ 8 borek, ale na straně druhé šlo o holky, kterým se opravdu chtělo hrát. Z hostujících hráček nás posílila Berenika z Hodonína a Adéla z Měnína. Realizační tým Terka a Luďa byl dnes doplněn ještě o Šimona Dostalíka (hráč našich mužů – hostující z dorostu SKKP Brno). Svátečním momentem bylo i vedení zápasu rozhodcovskou dvojící Jiří Novotný-Marek Černý, kdy prvně jmenovaný je naprostou špičkou ve svém oboru v celosvětovém měřítku, kdy s tradičním kolegou Václavem Horáčkem pískal například i na olympiádě v Riu, o spoustě dalších odpískaných zápasů na mistrovství světa, v Lize mistrů a v naší Extralize není třeba vůbec mluvit. V hale se sešlo okolo 60 diváků, což také není na dívčí házenou zrovna málo... No uznejte, že za těchto okolností se v domácí hale prostě nemůže prohrávat 😊!

    Zápas začínáme nevýrazně, kdy ve 4.minutě prohráváme 0:3. Poté soupeře postupně a trpělivě dotahujeme, abychom v 12.minutě viděli na scoreboardu remízový stav 6:6. Někdy v této době došlo na přání našeho starosty Sokola, sedícího v hledišti k úpravě světelnosti v hale, kdy bylo přidáno pár luxů navíc a tato změna se ukázala pro vývoj zápasu jako naprosto zlomová 😊. Od 16.minuty a stavu 9:8 už nepouštíme soupeře do žádného vedení a ani mu nedovolíme průběznou remízu a náš náskok navyšujeme na maximání vedení až o 5 branek. Pouze v 49. a 50.minutě dovolujeme soupeři dotáhnout se na rozdíl jediné branky, ale právě v těchto kritických momentech to na svá bedra bere „superstřelkyně“ Jůlie a stylem a la Mikkel Hansen vymetá růžky soupeřovy branky a definitivně bere hostům šanci na jakýkoli zvrat v utkání. Do střelecké listiny se na samém konci zápasu zapisuje dokonce i brankářka Míša, která se ujímá exekuce sedmičky a po úspěšném zakončení pronáší něco ve smyslu „konečně se cítím jako průměrná újezdská házenkářka, mám jeden gól za zápas“ 😊. K dokonalosti chybělo jen aby střeleckou smůlu prolomila i Áďa z Měnína, její úspěšný a nádherný průnik do obrany a následná neúspěšná střela hned z kraje zápasu byla házenkářskou lahůdkou a zároveň obrovskou smůlou – příště to ale určitě vyjde!

    A co nám vlastně dnes přineslo tu naši zaslouženou výhru? V první řadě jsme na nás dnes předvedli minimum, opravdu minimum technických chyb a ztrát míče. Pak to byla chvílemi opravdu organizovaná a pohyblivá obrana s vystupováním proti střelci. Naše brankářka toho pochytala očividně více než soupeřka. A především jsme hráli trpělivě, velice trpělivě!

    Je dobojováno. Je konec zápasu. Holky se culí a usmívají, některé se dokonce až nezřízeně řehtají. Pozápasová objetí, poplácání, gratulace, slzičky štěstí a radosti. Probíhá vítězné focení se scorebordem, kde svítí výsledek 29:25. Radost ze hřiště se přenáší i do obecenstva na diváky. Julie, Sáro, Aniko, Bereniko, Áňo, Báro, Adélo a Míšo – bylo to skvělé, jménem celého početného publika děkujeme za předvedený výkon! Prostě házenkářská neděle jak má být!

20240211 SK Kuřim - holky a tabule

Přehled:

20240211 SK Kuřim - přehled