Luděk Kubát | | Mladší žáci

17.12.2023 Julec cup - Brno Juliánov (mladší žáci)



    Z Juliánova nám přišly pozvánky na turnaje pro různé kategorie, mladší žáky nevyjímaje. Protože v týmu mají převahu nováčci a minižáci, kteří potřebují hrát, hrát a hrát, vítám každou akci, kde se děti mohou otrkávat. V kontextu s předchozí větou je tedy logické, že jsme se na 17.12.2023 přihlásili 😊.

    Týden před akcí přišlo rozlosování, aby se poté kvůli odhlašování týmů dvakrát předělávalo. Nervozita pořadatelů byla značná a v pátek dopoledne dokonce volali a ujišťovali se, že opravdu přijedeme. Na odpoledním tréninku jsem počítal děti a dopočítal jsem se čísla osm. Další tři byli omluveni, ale na neděli potvrzeni, takže nás bylo dost, abychom čtyři zápasy zvládli.

    Jak už jsem psal, každý náš zápas byl a je o sbírání zkušeností. Hlavním cílem tedy bylo získávání správných návyků. Pozitivní bylo, že děti se postupně zlepšovaly, ale s přibývající únavou zase dělaly množství chyb. Progres tedy byl, ale ještě nás čeká moře práce. Všechny čtyři zápasy měly v našem pojetí světlejší i temnější stránky. Střídání těchto herních odstínů však bylo na můj vkus bleskurychlé. Mnohokrát jsme po výborné obraně získali míč, abychom ho vzápětí po dablu ztratili. Když už jsem celý nešťastný hráče poněkolikáté peskoval, dostalo se mi nečekané odpovědi: "Luďo, a co je to vlastně ten dabl?" 😊

    Závěrem mohu konstatovat, že jsme se ctí odehráli čtyři zápasy a po zásluze bereme bronzové medaile. Tady bych mohl komentář ukončit a čtenář by zajásal, protože by se mohl domnívat, že jsme nějaké zápasy vyhráli. Bohužel, nebylo tomu tak. Po množství omluv se turnaje zúčastnily jen 3 týmy a hrálo se dvoukolově. Naše umístění už jsem napsal, takže zbývá dodat, že předposlední skončily Nové Bránice a druhý od konce byl domácí Juliánov 😊.

Fotogalerie

Další fotografie

Soustředění 2024

    Tradiční soustředění v Novém Veselí probíhalo od 11.8 do 17.8.2024 a bylo určeno pro mladší...

Legata Hustopeče – TJ Sokol Újezd u Brna 25:43 (16:23)

     Tak nám ta nová a přelomová házenkářská sezóna konečně začala...

TJ Sokol Újezd u Brna - TJ Rožnov pod Radhoštěm 27:22 (12:10)

Přepište dějiny!!! Újezd u Brna vybojoval v odvetném barážovém utkání proti Rožnovu pod Radhoštěm, postup do...