Luděk Kubát | | St. dorky

17.2.2024 TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Sokol Újezd u Brna 34:26 (19:14)



    Ranní zápas ve Velkém Meziříčí byl logisticky náročnější. Kvůli absenci několika našich hráček jsme museli využít všechny možné dostupné zdroje z okolí. Po nalodění se do busíku jsme zamířili pro holky do Měnína a poté na vlakové nádraží do Brna pro Bereniku.

    Do cíle cesty jsme dorazili čtyřicet minut před začátkem, takže pohoda. Zatímco děvčata zamířila do šatny své, já mířil do šatny rozhodčích. Důvodem byly brankářské dresy. V busíku se zjistilo, že pro dvě gólmanky máme pouze jeden dres. Přesněji řečeno jeden dres náš. Rozhodčí byli naštěstí nad věcí a tak mohla Simča nastoupit v dresu Měnína.

    Vlastní zápas byl, možná pod vlivem minulé výhry, naprosto luxusní. Holky držely se soupeřkami krok a s nově nabytým sebevědomím se nebály zakončovat. V obraně jsme měli zpočátku problém s obranou pivotky a domácí na nás úspěšně hrály Maďary. Také nás hodně trápila urostlá protihráčka, pokud se dostala k míči, byla neubránitelná a hrubou silou se k zakončení vždy dostala. Teprve když se obrana vysunula a přitvrdila, byly k vidění nádherné souboje.

    Naštěstí díky naší aktivitě v útoku bylo skóre stále přijatelné. Chyby v ofenzivě se pochopitelně našly, ale hračky se disciplinovaně vracely a několik trháků zmařily. Velkým úspěchem bylo, že si je někdy brankářka ani netroufla hodit.

    Do druhé půle vstoupily domácí hrou na dvě pivotky. Chvíli nám trvalo se zorientovat, ale i toto jsme zvládli bránit. My jsme naši hru v druhé části vyšperkovali signály. Hrál se Němec i Drogba a holky hrály hlavou. Několik akcí se vyvinulo jinak, ale díky aktivnímu pohybu a improvizaci se i tak dostaly k zakončení, mnohdy úspěšnému.

    Ano, prohrálo se, ale hrála se krásná atraktivní házená a já si zápas moc užil. Holky děkuji za senzační sobotní dopoledne.

Přehled:

20240217 VelMez - přehled