Luděk Kubát | | Muži

2.12.2023 TJ Sokol Kostelec n.H. - HK - TJ Sokol Újezd u Brna 32:32 (14:19)



Ztratili jsme bod a dva hráče.

     K utkání jsme přijeli autobusem a nekompletní. Kromě několika hráčů chyběla i početnější skupina fandů a hlavně, oddílový zpravodaj Pavel Víška, který dal přednost dceři a jejímu turnaji za Měnín.

     Zápas s pátým týmem tabulky jsme začali nedůrazně. Góly jsme dávali, ale i nečekaně snadno inkasovali. Prvních deset minut bylo gól za gól, ale kvůli důrazné obraně domácích jsme se na remízový stav nadřeli mnohem víc.

     Zvažovali jsme tajm, ale soupeř nás v 18. minutě předběhl. Po zahájení hry nám důsledně ořezával křídla, zatímco my jsme změnili obranu na 1:5. Naše taktika se ukázala jako efektivnější a pomalu jsme se od soupeře odpoutávali. Od tajmového stavu 10:10 jsme zbytek poločasu vyhráli 9:4. Do šaten, jak už matematici mezi námi ví, se odcházelo za stavu 14:19.

     Druhá půle začala stejně kvalitně, jako první skončila, a náš náskok se ve 13. minutě vyšplhal na +7. Stav byl 20 : 27 a nic nenasvědčovalo tomu, že se budeme strachovat o body.

     Chvíli poté se v souboji na devítce domácích zranil Radim Tejzr. Po kontaktu s několika protihráči zůstal stát v předklonu s vyhozeným ramenem. Naštěstí se v publiku nacházel Dominik Florián, který se nabídl, že Radima hodí do nemocnice. Pořadatelé mezitím zavolali do špitálu a oznámili příjezd raněného. S Davidem jsme se motali kolem Radima, takže jsme několik minut neviděli. Po jeho odjezdu jsme se vrátili do haly a na časomíře svítilo 12 minut do konce a stav 25:28.

     Spoluhráče Radimovo zranění poznamenalo. Kluci vypadli z rytmu, přestalo se dařit v zakončení a domácí byli rázem na koni. Stačilo několik trháků a skóre se srovnalo na stavu 30:30. Tři a půl minuty před koncem byl přísně vyloučen Atom a my dvakrát inkasovali. Morální síla týmu je naštěstí na vysoké úrovni a hráči nic nevypustili. Díky nezměrné bojovnosti celého týmu jsme se Pavlovou trefou, 90 vteřin před závěrečným klaksonem přiblížili na dostřel. Když domácí v protiútoku selhali, vycítili jsme šanci a mohutným tlakem na obranu jsme vybojovali sedmimetrový hod. Atom nezaváhal a proměnil. Zbývalo pár vteřin, byl čas akorát tak na tři nahrávky, na střelu a na zranění Pavla. Střelu jsme zblokovali a díky tomu si odvážíme bod a Páju s podezřením na natržení achilovky.

     V šatně jsme se dozvěděli, že Radimovi rameno vrátili, že čekají na rentgen, a že na něho máme s autobusem počkat. Mezitím se do nemocnice vypravil Pavel, o kterém v době vydávání tohoto článku nemám žádné zprávy.

     Polovinu sezóny máme za sebou a ztratili jsme jediný bod. Bez ohledu na další zápasy víme, že přezimujeme na prvním místě, takže super. Teď jen neusnout na vavřínech.

Facebookové komenty